Raspberry pie 4 Raspian, Kodi samt Retropie i samma system

Ingen dualboot eller trippelboot. Har konfat Kodi som startar upp vid start stänger jag det så ser jag skrivbordet i Raspian. Håller även på och konfigurerar retropie, som ett program inne i systemet.

Hade även velat få igång emulatorer o dylikt i Kodi, får pröva senare igen. Har inte riktigt fått det att fungera som jag vill. Kanske med diverse handpåläggning så.

Här är en guide på hur du får igång Retropie och här är en hur du får igång retroarch.Jag har problem med Retroarch på min RPI 4 liknande dem i denna tråden.

Roms, topplistor hittar du här

4 Augusti Nån gång under natten

Systemet kraschar efter en del tweaks hade fått igång retropie, kodi fungerade bra etcetra från mitt 32GB kort. Retropie-disten har jag använt förut så nu bli det slänga in libreelec på ett 128gb kort. Realvnc fungerade oxå utmärkt. Felsöka, mitt gamla system genom att exempelvis kolla det från min dator nej det orkar jag inte.

Däremot är denna Libreelectråd intressant samt denna tråd om IAGL. Har problem med nya Sd-kortet använder detta för att kolla om kortet är fejk från Linux.

Funderar även på att sätta upp parsec samt Steamlink på Raspberryn och på min stationära dator för lite CLOUD Gaming.

Uppdatering 5 Augusti

Ibland ska saker jävlas nu måste jag fixa rpi-eeprom filerna på minneskortet efter läst denna tråd, angående felsökning håller även på att trilskas med mina microsd kort samt med Raspberry Pi Imager V1.3

Efter mycket om och men har jag kommit fram till att det måste vara min strömförsörjning som jäklades kopplade ur min externa usb3 hubb och då startade RPI4 an upp igen.

Tidigare lyste den rött , så fort jag tog ut hubben den lyste nätverkskortet upp och sedan såg jag även ett grönt sken och diamantfärger så nu har Libre Elec startat upp nu ska det bara konfigureras.

Har även konfat en orange pi pc igår, med retroorangepi fick dock inte kodi att lira riktigt på denna och apt var i dependency hell när jag skulle försöka installera python 3. Gav bort enheten går att spela romar på den inte så mycket mer. Kan jag även göra från Libreelec med Internet archiver+ retroarch.

5 Augusti 2020 klockan 21 svensk tid

Har löst problemen med strömmen till Raspberryn det fortsatte krångla tills jag började använda mig av min Lenovo K5 pro laddare. Nästa gång jag handlar en raspberry så blir det troligen från UK, inte från Kina. Nu går den som en dröm i jämförelse mot tidigare. Då den stutta, fryste och låste sig ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.