Raspberry zero W och Raspberry 3B+ Vs Orange Pi Pc och Orange Pi Pc+

Nackdelar med orange pi de blir varma, du behöver åtminstone en heatsink. Det finns inte så många os-images att välja på men om du bara vill ha din orange pi till att spela på, använda som skrivbordsdator och mediaspelare så finns Retro Orange Pi 4.0

Fördelar är att de är billigare än Raspberrys, ja frånsett om du får tag på en Raspberry Zero W så blir priset ungefär detsamma. Denna har även blåtand och Wifi.

Orange Pi PC+ har Wifi men ingen blåtand. Medans Orange Pi PC har ethernet uttag. Hur är Retropie Vs RetrOrangePi då, ja jag kan säga märker ingen större skillnad.

Det är bara ett script som körs på olika system med andra saker i botten som Raspian eller Armbian. Vad gäller prestandan så är den i princip likvärdig, har dock inte testat allt så detta kan skilja. Finns dock utmärkta videos på youtube för den som vill lära sig mera.

Så vilken enkortsdator är min favorit? Kan jag faktiskt inte uttala mig om alla fyller sin funktion. De kan ha olika användningsområden men mitt nästa mål är att fixa så jag kan dualboota mina system med Android förutsatt att systemet fungerar bra.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.