Ett av mina tre OS ryker idag

Har fortfarande inte installerat hackintosh(Mac Os på pc).

Vet inte heller om jag tycker detta är aktuellt, då jag i sådana fall skulle behöva köpa en gammal mac eller låna någon polares ett tag vilket definitivt bryter mot användaravtalet(EULA).

Har blivit mer intresserad av att slänga in Android på datorn, är grymt imponerad av allt från Android 6.0 samt uppåt.

Så kanske ni tänker att jag kommer göra mig av med Windows 10, som jag älskar att hata.

Nej, inte alls mitt mitt backbox system ryker. Som jag aldrig använder mig av ändå, trots att de har de flesta programmen som ingår i Kali/Backtrack. Fördelen är däremot att det är baserat på Ubuntu, vilket gör det lite enklare att använda.

För jag spelar faktiskt lite spel då o då, nyligen har jag totalt fastnat för Endereal som är en remake av Skyrim, med en helt ny värld att utforska. Och jag kommer även vänta på att Skywind någon gång släpps. Så då blir det bara krångel om jag ska köra dessa spel från något annat än Windows.

För att minimera problemen jag haft så fick jag se till att byta ut mitt kinesiska 4gmodem som fungerar hur bra som helst under Linux, men inte i Windows 10 efter senaste uppdateringarna. Har en billig kinesisk surfplatta som jag delar ut nät ifrån.

Nätet är något instabilt, men det får duga tills jag grejar ”fiber”. Har även bytt en gammal blåtandsdongel mot en nyare kinesisk sådan.

Däremot så brukar jag spela med en ps3kontroller, som jag tyvärr måste installera med ”osignerade” drivrutiner så där kommer jag kanske få räkna med en del problem i framtiden.

I värsta fall byter jag bara ut den kontrollen mot en Xbox 360 eller Xbox One orginal kontroll. Har en kinesisk Xbox 360 kontroll redan, men kvaliten är skräp så köper nog ingen ny sådan.

Lubuntu har jag sagt tillräckligt om i andra gamla blogginlägg, kan bara konstatera att det systemet mitt mest ”hackvänliga” lämnar jag orört : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.