Att välja rätt webhotell

Är ingen lätt uppgift idag, allt beror på vad man ska ha för sida.

En sida som denna, kräver inte speciellt mycket. Då kan man kolla efter en billig lösning, som exempelvis denna. Om man ska köra igång ett större projekt som att skapa en webshop, forum eller dylikt då blir det genast lite knivigare.

Efterforskningar måste göras, för att hitta den bästa lösningen. Efter lite research på nätet har jag kommit fram till att egensajt.se är de som verkar bäst. Det går att börja enkelt, sedan är det bara att köpa till extratjänster

Brawebhottell.com ger dem bäst betyg. Finns även denna flashbacktråd där de också rekommenderas.

Söker jag dessutom på google efter ”egensajt.se omdömen recensioner” så ser jag att de får högt betyg. Något som väger tungt.

En annan lösning är förstås att ha en egen server, knuten till ett domännamn. Då blir det förstås genast lite krångligare. Själv skulle jag inte nöja mig med mindre än två serverdatorer för ändamålet med två raidhårddiskar i bägge, som speglade av varandra. Alltså totalt fyra hårddiskar och skulle det bli problem med den ena servern så skulle den andra användas.

Skulle inte vilja ha dessa liggande vart som helst. Utan i sådana fall skulle de vara inlåsta i ett valv eller en serverhall. Skulle även behöva någon form av ids(intrusion detection system) samt även ips(intrusion prevention system)

Skulle även mest troligt köra OpenBSD eller Debian på dessa. Eller kanske Gentoo eller Funtoo bara för att jag kan : )

Men blir nog i slutändan allt för mycket jobb att hosta sin egen server om det inte bara är för privat bruk. För några år sedan hade jag en enkel wordpress sajt uppe. Körde nessus mot servern, säkrade den hyfsat. Ändå var det någon som körde någon form av php exploit mot sidan så jag tog ner den igen.

Hamnade även en gång i ett mindre ”helvete” i en serverhall där servern hade massor av osignerade paket installerade. Och den försökte även ta sig in på andra ssh-servrar.

Den hade ett uselt lösenord, var felkonfigurerad. Och plexversionen som var installerad krävde att jag körde en uråldrig version av Ubuntu.

Byggde en ny server, där jag chrootade(byggde ett fängelse) för det uråldriga systemet där jag körde plex samt lamp på.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.