Retromobil nummer ett!

Min Nokia N900, numera förpassad ner i en låda för att samla damm.

Bestämde mig för att ladda denna telefon, då jag vet att det är en bra mobil. Antar jag har gjort någon sorts factory reset eller uppgraderat firmwaren.  Får gå in här och testa installera rootsh om jag inte redan gjort det och sedan testa bli root med sudo gainroot.

När jag kollade sist hade jag lite problem med döda repositorys, men kommer ihåg att jag försökte lägga till andra en del av dessa verkade tyvärr också döda. Antar jag får bygga upp ett chrootat system inne i telefonen, installera Nitdroid eller kanske hitta något annat alternativt os som fungerar som det går att dualboota med.

Ska läsa A hackers introduction to the Nokia N900 

Andra intressanta och lite djupare artiklar om luren finns här och här beskrivs rootsh fixen om man har problem att installera programvara.

Kan även vara värt att kolla in maemos hemsida då det kan stå en hel del intressant på deras forum.

Funderar som sagt på att skaffa ny lur också då hårdvaran inte längre kan sägas hänga med på Nokian, även om det skulle vara intressant att restaurera luren. Hittade även denna lite roliga tråd på slashdot angående livet efter Nokia N900

Har börjat titta på en mängd andra alternativ. Funderar på att skaffa en lur med sailfish os, hittade denna Intex Aqua Fish Unlocked Dual Sim 5inch 1.3Ghz 16GB 8MP 4G 2500mah Sailfish OS

på ebay

Och jag känner mig rejält trött på android just nu även om det duger i krig, ser inte heller Ios som ett alternativ.

Kanske annars värt att kolla på en Ubuntu Phone LG Google Nexus 4, exempelvis här

Tizen är ju annars ett alternativ och hittar då bland annat samsung Z2, tizen verkar dock inte få något bra betyg som ett os så tänker inte länka till luren, då det heller inte verkar som några androidappar fungerar till denna.

Hade en Nokia N9 ett tag, en lur jag köpte efter min N900 men var inte alls nöjd så gjorde mig av med denna lur rätt snabbt.

Ubuntu verkar finnas på en del andra budgetlurar, men där verkar hårdvaran suga så jag kanske får nöja mig med att skaffa en ny androidlur helt enkelt, bäst hårdvara för pengarna om jag inte trots allt ska satsa på en LG google Nexus 4 med Ubuntu fast den vs en Huawei P8 är ett svårt val även om de har olika os.

Annars verkar faktiskt en Huawei Honor 5C kanske vara mest prisvärd, finns här då den bland annat har 13megapixelkamera, 4g och 2gig ram. Det ända problemet verkar vara att den inte använder 800mhz, alltså inget 4g på landsbygden med andra ord.

THL T9 Plus verkar också vara en riktigt intressant lur med Android 6.0, 2gig ram, Quad Core 1.3GHz, 4G och fungerar på alla de frekvensband jag behöver. Finns här och läderfodral här. Telefonen kostar dessutom strax under 800 SEK.

Efter att ha sett ett youtubeklipp med negativ feedback lutar det numer åt att jag köper en Dooge Y6 finns flera varianter av denna modell men det lutar åt att jag köper billigaste varianten, eventuellt här

Finns recension angående denna lur här och även på youtube. Finns även jämförelse mellan dessa lurar här och även jämförelse här med en iphone 7. Min spontana reaktion är att man får mycket lur för pengarna och jag håller nästan 800 SEK budgeten. Lär bli något mer med tull, moms, frakt etcetra! Läderfodral finns här Finns även en tråd här angående custom roms samt att roota flasha mobilen m.m

Den som lever får se. Kanske lika bra att börja bygga en egen lur som denna person gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.