Små irrittationsmoment med android

Bättre och nyare metoder för att roota android hittar du här 

Likförbannat är de där, störande om inte annat.

Min Asus Memopad surfplatta, är ett mindre helvete att rätta till dessa saker på. Problemet är att jag lyckas roota plattan, allt för att vissa appar snor lagringsutrymme och jag behöver använda link2sd för att koppla ihop dessa med SD-kortet som det finns plats på för att slippa meddelanden om att lagringsutrymmet börjar bli begränsat.

Sen uppdateringen till Android 5.0 så får jag inte super su att fungera. Försökt köra Android-SDK både från Lubuntu samt Windows 10 för att få in supersu.zip till plattan. Då det inte fungerar att bara installera super su från google play.

Spelar ingen roll hur många gånger jag kör adb devices eller adb kill-server hittar inte plattan ändå varken i fastboot läge eller i normal läget. Om root med super su hade fungerat som de skulle, så skulle jag slippa alla småproblem samt installera cwm-recovery.

Som läget är nu blir det bara ett störande moment, då internminnet käkas upp av appar som jag använder när utrymme finns och de snor onödig tid från annat. Får lov att rensa denna ofta för att kunna köra systemuppdateringar.

Några avancerade menyalternativ kommer jag inte heller åt, då systemet dummats ner om jag jämför med de tidigare versionerna. Känns som att jag kanske får lov att försöka nedgradera plattan för att kunna köra någon custom rom och få plattan att fungera med root samt super su.

Irriterande, men nödvändigt för att kunna rätta till skitsakerna som förstör användar upplevelsen.

Uppdatering: Har kommit åt utvecklarläget, på både min telefon som nyligen blivit uppdaterad samt till asus memopad. Hittat en guide här så nu är jag något på spåren då jag fått adb att fungera. Ända problemet är nu att jag inte fått det att funka i fastboot-läget kollade min telefon som oxå behöver ny super su för att root ska fungera tillfredställande. Guiden stämde dessutom inte till 100% på någon av mina enheter fick klicka about och sen klicka massor av gånger på olika saker för att komma åt läget så det är bara att testa sig fram. Hittade även ett dolt irriterande skitspel : )

Testat många olika kommandon samt startat om adb-servern då device ofta är offline.Några nyttiga kommandon

adb usb
adb sideload installationsfil.zip
adb install installationsfil.apk
adb shell
adb devices
adb kill-server
adb start-server
adb reboot bootloader
adb reboot recovery
adb shell

En artikel om android samt fastboot, samt en wikipediaartikel om fastboot

fastboot devices
fastboot oem unlock
fastboot oem lock
fastboot erase recovery
fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot update update.zip

Ytterligare uppdatering: Efter att ha kollat igenom filerna samt koden som jag trodde jag hade rootat min memopad med så kan jag bara konstatera att det inte fungerat som det skulle även om programmet säger att min enhet är rootad. Skulle det hela ha fungerat så skulle su binärerna ha installerats också. Jaha då kan jag konstatera att de guider jag läst för att roota en memopad med firmware 12.8.1.41-20151112 inte fungerar.

Telefonen fick jag gå in i utvecklarläget på o ändra för att tillåta rootåtkomst där, märker en klar skillnad här mot memopaden många fler alternativ. Även om super su binären misslyckas uppdateras på telefonen så behöver jag den inte link2sd fungerar igen med rootbehörighet önskar bara även detta kunde fungera på plattan.

Bestämde mig för att uppdatera su binären ändå i telefonen och nu verkar den ha fastnat i en loop som tur är kommer jag in i recoveryläget genom att hålla volymknapp upp, samt hemknappen + power när telefonen startar släpper jag de andra knapparna. Antar att jag kommer in i fastbootläget genom att hålla ner volymknappen, samt trycka på hemknappen + power.

Drygt värre, små irritationsmoment har blivit stora. Upptäcker att jag har brickat telefonen då den inte vill boota upp ens efter en fabriksåterställning. Men, men detta fanskap till telefon har varit med mig många år och det är inte första gången detta händer får se om jag har tillgång till någon fungerande rom sparad på sdkortet som jag kan köra igång från cwm recoveryläget.

Hade det och fick lov att installera om bankgiro, swish, gapp samt bankprogrammet men nu kan jag åtminstone ringa med luren. Kör cm-12.1 och har den filen i mappen /cmupdater gapps har jag i mappen /android på sdkortet(skriver för att jag ska komma ihåg själv)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.