Anonym kommunikation

torMobiler i all ära, inget annat än spårsändare som man går runt med i fickan.

Kameror finns överallt på stan, anonymitet samt personlig integritet verkar blott vara ett minne från en svunnen tid. Honeyspots finns överallt, använd detta system för 100% säker samt anonym kommunikation eller ring detta numret för att kolla om du är avlyssnad och bli avlyssnad. Eller använd skype då det är krypterat och säkert, eventuella bakdörrar i systemet?

Eller ändra ditt IMEI nummer i telefonen och byt sim för fullständig anonymitet, jaha vi glömde visst berätta om ditt hårdkodade IMEI 2 nummer.

Bakdörrar i Windows samt andra OS, skypeloggar, loggar samt sparad information från facebook eller google.

Men använd då TOR, glömde bara berätta att det redan blivit äventyrat. Göm texter i bilder, glömde bara berätta vilka som utvecklat dessa programvaror för att göra detta. Jaja är lätt att bli paranoid, i dagens samhälle.

Där man lätt kan söka info om olika personer på exempelvis ratsit,lexbase, allabolag . Få fram mera uppgifter än så på google maps eller slumpa fram någons personnummer. Undrar då vad andra företag sitter med för privat information som vem som helst lämnar ifrån sig vid installation av olika roliga appar till både iOS samt Android.

Skitsamma säger jag, struntar i CCTV och andra massövervakningsaktörer såsom FRA. Övervakarna kan fara ända inåt helvete, eller så kan man själv vara den som övervakar.

För några år sedan var det en konsult som hade en TOR-nod uppe som läckte information till en webssida. Bland annat kunde man se att en ambassad blivit hackad. Vid ungefär samma tid satt jag själv och funderade på att sätta upp en tornode bara för att kunna analysera informationen som gick igenom datorn med exempelvis wireshark. Mina erfarenheter av TOR var dock inte enbart positiva använde mig av detta på en dator med Gentoo. Vid denna tid, var jag inte bara en lat datoranvändare utan läste faktiskt mina loggar, från Tyskland(?) försökte någon göra intrång på min ssh-server med ett dictionaryhack. Efter detta ändrade jag port så jag aldrig körde port 22 vid ssh-anslutningar om jag inte satt upp ett eget honeyspot från en virtuell eller chrootad maskin eller liknande.

Började även använda programvara som jag glömt namnet på, men det hette något i stil med knock. Genom en speciell manöver eller knackning så öppnade porten till ssh-servern. Knock behövde då användas både på klientdatorn samt servern.

Bara en liten fotnot i sammanhanget, de flesta system går att kringgå om har planer på att inte bli övervakad. Det går alltid att kryptera allt man göra, koda ihop något eget program för att dölja ens aktiviteter eller lita på tredjepartsprogram med en del uppenbara risker associerade med detta.

Eller lita på att gammal information fortfarande är aktuell, såsom att det fortfarande går att kommunicera säkert på IRC. Förutsatt att din egen dator inte redan är hackad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.